Sisar Indegin mietteitä

Niinä päivinä sisar Indegin ajatukset harhailivat usein sir Gabrieliin. Hän oli iskenyt silmänsä mieheen luulleen tämän olevan merkittävä – luullen tämän olevan se, jonka hänen rakas jumalansa halusi estää lisääntymästä. Sisar Indeg oli tehnyt parhaansa myrkyttääkseen miehen tämän maatessa pahoin ruhjoutuneena hänen lääkintäteltassaan. Sisar ei ollut pitänyt tavasta, jolla mies oli aiemmin arvostellut hänen suhtautumistaan pyhimykseen, mutta toisaalta mies oli laverrellut veljestään, joka vaikutti tutustumisenarvoiselta. Tämä nainen, jonka lumoissa sir Gabrielin veli oli, kiinnosti erityisen paljon.

Mutta myös sir Gabriel oli herättänyt sisar Indegin mielenkiinnon. Hän oli melkein murhannut miehen ja sivullisten tappaminen oli vain yksinkertaisesti tarpeetonta ja saattoi herättää huomiota väärissä henkilöissä tai voimissa. Mutta sisar Indegin jumala oli ollut hänen rinnallaan ja estänyt häntä tappamasta sir Gabrielia – kahdesti – ja mies oli itse asiassa jopa parantunut kuin ihmeen kaupalla. Mies oli puhunut siveyslupauksestaan. Sisar Indeg oli tehnyt saman lupauksen. Väärälle jumalalle toki, mutta tiesi kuitenkin lupauksen sisällön. Nainen oli lupauksensa pitänyt lähinnä, koska ruumiilliset asiat eivät häntä kiinnostaneet.

Kyllä, sir Gabriel pyöri sisar Indegin laskelmoivassa mielessä. Oliko sisar Indegin jumala antanut hänelle liittolaisen? Siksikö mies oli saanut elää? Sisar tunnisti kyllä miehen silmissä tuikkineen kiintymyksen ja oli silloin lääkintäpöydän äärellä antanut miehen ymmärtää, että hänkin suhtautui myönteisesti sir Gabrieliin. Ehkä, jos hän tapaisi sir Gabrielin uudestaan, hän saisi selvyyden, miten toimia? Mies oli pyytänyt lupaa tulla käymään ja sisar oli siihen suostunut. Mutta odottaminen kävi lopulta sietämättömäksi ja sisar Indeg kääntyi ennusmaljansa puoleen. Sir Gabriel oli matkalla. Sisar Indeg ei voinut estää hymyä karkaamasta huulilleen.

Samaan aikaan hänen laskelmoiva mielensä tunsi pientä pelkoa. Sisar oli täysin kokematon lemmen asioissa. Häntä oli useasti lähennelty, mutta se ei ollut saanut häntä kiinnostumaan. Jos sisar aikoi pyörittää sir Gabrielia kuten hänen siskonsa pyöritti ritareitaan, hänen täytyisi pitää päänsä kylmänä. Mutta onnistuisiko se niin kokemattomalta? Sisar Indeg tiesi olevansa vaarassa, mutta ensimmäistä kertaa elämässään hän ei ryhtynyt tekemään valmisteluja. Hän ottaisi sir Gabrielin vastaan ja katsoisi mitä se toisi tullessaan. Hänen siveytensä olisi turvassa sir Gabrielin kanssa, mutta miten oli hänen sydämensä laita?


800px-StElisabethKo_iceAltar.JPG

Sisar Indegillä ei ollut koskaan ollut hinkua päästä taistelukentille, mutta käsky kävi ja oli mentävä. Hän pakkasi mukaan tarvikkeensa, mutta myös tärkeimmäksi omaisuudekseen muuttuneen hopeakantisen Raamatun, jonka väliin oli painanut keijujen kukkaniittyjen kullan keltaisen kukan. Lempeästi sisar antoi sormensa liukua kukan vartta pitkin ja hymy karkasi hänen huulilleen. Sir Gabriel oli antanut hänelle Raamatun, mutta myös toisen lahjan – Celestinen. Virallisesti tyttö oli hänen siskonsa, mutta koska Indeg oli aina hoitanut sisarensa lapsia kuin omiaan, laski Indeg lapsen osaksi hänen ja Elunnedin yhteistä lapsikatrasta. Sisar Indegillä ei ollut juurikaan muistikuvia siitä, miten lapsi sai alkunsa, mutta hän oli elämänsä aikana jo tottunut selittämättömiin asioihin ja kasvanut salaisuuksien vartijaksi.

Nunnan hämmästys oli kuitenkin suuri, kun hän Celestineä tarkkaillessaan huomasi, ettei tyttö ollut oma itsensä. Risti oli saanut tytön purskahtamaan itkuun ja outo sinerrys oli ilmestynyt tytön silmiin. Häpeä ja katumus vyöryi sisar Indegin ylle, kun tämä tajusi, että tyttö ei suinkaan ollut rakas pikku Celestine vaan vaihdokas. Hän ei ollut asettanut nukkea suojaamaan lasta keijuilta ja nyt keijut olivat vieneet Celestinen.

Jos maailmassa oli jotain, mitä sisar Indeg rakasti kuin jumalaansa, se oli hänen perheensä. Celestine oli saatava takaisin, vaikka lapsi samalla muistuttikin Indegiä rikkeestä luostariaan kohtaan. Mutta Indegillä ei ollut aikaa, eikä hän voinut sälyttää tätä tehtävää siskolleen, sillä keijujen kanssa tarvittiin niin mahtia kuin salaista tietoakin, jota hänen muuten kaikin puolin pätevä siskonsa ei omannut. Sisar Indeg kuitenkin tunnetaan siitä, kuinka hillitty hän on, ja tämän laskelmoiva mieli paini asian parissa taistelukentilläkin.

Sisar Indeg ei ollut halunnut taistelukentille lääkintätelttaa pitämään, mutta se avasi hänelle niin laajalti mahdollisuuksia, että sisar päätyi lopulta kiittämään jumalaansa johdatuksesta. Hän kulki taistesta toiseen muiden nunnien kanssa ja piti yllä kristillisyyden harhaansa. Samalla hän pääsi tapaamaan rakkaan sir Gabrielin veljen ja sai vakuutettua tämän hyveellisyydestään. Sisar Indeg muisti, ettei Gabrielin veljet olleet kohdelleet tätä erityisen hyvin, joten nunna piti etäisyytensä veljeen. Veljestä selvisi myös, että tämä on rakastunut Accowailin jumalatar-puolisoon, joten kristinusko ei palanut miehessä niin puhtaana kuin sir Gabrielissa.

Kuitenkin sir Gibnon usko nunnan puhtaisiin aikeisiin yhdistettynä tämän palavaan prinssin palvontaan mahdollisti sen, että sisar Indeg sai jälleen suoritettua luostarin hänelle asettaman tehtävän. Veljessarja ei suinkaan ollut täysin hyödytön, vaikka joukossa olikin se raakalainen, joka oli lyönyt lady Elunnedia.

Taistelukentillä sisar Indeg sai osakseen huomiota, johon varjoista työskentelevä nunna ei ollut osannut varautua. Sir Graidin ylistävät puheet taistelujen jälkeen levisivät leirissä. Sisar kuitenkin huomasi, kuinka maine puhtoisena, lähes pyhänä, ajoi luostarin asiaa. Ja toihan puheet myös huolestuneen sir Gabrielin hänen puheilleen. Paikka oli liian julkinen kiintymyksen osoituksiin, mutta arm…arvon sir Gabriel ojensi hopeisen krusifiksin ja pyysi tehtävää. Nyt sisar halusi pitää Gabrielin lähellään ja hänellä olikin jo mielessään sopiva tehtävä – sir Gabriel sai ensimmäisenä kuulla, että Indegin perheessä on vaihdokas ja tämä lupasi auttaa asiassa, kun taistelut olisi käyty.

Prinssi Madoc oli saatu juomaan verta, jota sir Gibno piti pelastavana juomana. Ja kun Indeg näki prinssin vaarassa teki tämä nopean laskelmoinnin, jonka tuloksena päätti pelastaa miehen. Tekeytymällä vaarattoman näköiseksi sisar lipui halki yllätyshyökkäyksen myötä taistelukentäksi muuttuneen leirin halki. Prinssi Madoc taisteli herttuaa vastaan ja oli jo alakynnessä, mutta sisar Indeg antoi pyhyytensä loistaa kelmeää hodettaan ja herttuan huomio kiinnittyi tarpeeksi pitkäksi ajaksi, jotta prinssi pystyi nujertamaan herttuan. Sisar Indegin katse kohtasi prinssin kanssa ja hän näki tämän silmissä palasen jumalaansa. Ja sisar tiesi toimineensa oikein.

Kotiin päästyään sisar Indeg laskee Raamatun ja krusifiksin ja kääntää huomionsa perheensä suojelemiseen. Liian paljon pahaa on perheelle yritetty tehdä. On aika laittaa kukon muna hautumaan ja laittaa basiliski suojelemaan lapsia.

Sisar Indegin mietteitä

Ruusu ja Miekka 1: Uther Pendragonin Aika johanna_verhio