Luostari-prologi

Sisar Gwen laski kätensä sisar Indegin kädelle:
- Sinun on aika lähteä luostarista. Olen nähnyt, kuinka kohtalot punoutuvat yhteen kohti näkyäsi, kohti tornia ja ritaria. Sinun on mentävä näihin häihin, vaikka hääparin nimet eivät sinulle mitään kerrokkaan, sillä ne toimivat kulminaatiopisteenä. Käytä siskosi maita ja niillä ilmenneitä pyhimyksiä syynäsi liikkua luostarin ulkopuolella.

Sisar Indeg kuunteli hiljaa, harkiten. Totta kai hän lähtee, jos Gwen niin sanoo. Mutta niin paljon oli epäselvää ja suunnittelematta. Hänen pitäisi vain uskoa johdatukseen.

Gwen hymyili itsekseen Indegin hiljaisuudelle. Nainen oli niin vaitonainen ja pohdiskeluun taipuvainen. Ja juuri niin kylmä ja laskelmoiva, ettei koskaan lämmennyt Gwenin lähentelyihin. Indeg tiesi varmasti olevansa opettajansa heikko kohta. Indeg istui hänen edessään rauhallisena, neitseellisenä ja kuuliaisena – minkä nunnan Pyhä Kirkko Indegissä menettikään! Onneksi Gwen oli löytänyt Indegin piilevät lahjat ja nyt tämä kuului aivan toiselle jumalalle. Jonain päivänä Indeg palaisi luostariin ja he voisivat aloittaa oman uskonpuhdistuksensa. Gwen olisi siinä vaiheessa jo abbedissa.

- Matkalla siskosi luokse, kimppuusi hyökätään. Sinun ei tarvitse pelästyä, sinut kyllä pelastetaan. Pysy lähellä pelastajiasi, sillä tarvitset heitä tulevina aikoina.
Gwen hyvästeli oppilaansa haikeana, tietäen ettei enää näkisi kuinka tämä lempeästi poimisi yrttejä ennusliemeen tai vapauttaisi hiuksiaan nukkumaan käydessään. Kyllä, Indeg tulisi olemaan hänen rukouksissaan.

Luostari-prologi

Ruusu ja Miekka 1: Uther Pendragonin Aika johanna_verhio