Lady Elunedin tarina

image.jpeg
Pelikerta 1

Eluned aloitti romanssin Robertin pojan Jolandanin kanssa ja sai Madelalta tehtävän hakea suolta kirja. Eluned tanssi Sir Dariaksen kanssa ja näki että tämä on läpipaha.

image.jpeg
Pelikerta 2

Eluned ja ritarit saivat kirjan, taikaristin ja munkin muumion kummitussuolta. Munkin haudattiin Andreaksen luolan viereen. Eluned luki kirjan, sai lisätietoa Pelagiuksesta ja antoi kirjan Madelalle. Madela on palveluksen velkaa. Matkalla Robertille tapasivat Lady Annen epäilyttävästi yksin majatalosta. Eluned ja ritarit kävivät etelän metsässä ja vapauttivat yhden kylän ja hakkasivat haamuja turhaan. Eluned auttoi Cadwallonia rakkausasiossa. Dinael teki lähempää tuttavuutta. Jolandan kävi talvella kylässä ja antoi lahjan. Tuloksena syntyi poika
Bedwyr.

image.jpg

Pelikerta 3

Eluned ja pojat matkasivat ensimmäisiin turnajaisiin. Eluned yritti viritellä romanssia paronin kanssa mutta epäonnistui. Madela kutsui mukaan tutkimaan Vortigernin tornia josta löytynee Pelagiuksen kirja. Jolandan taisteli Dariasta vastaan ja kuoli, vaikka hänellä oli Elunedin taikaristi lainassa. Eluned oli todella surullinen. Cynwig syytti Urrea rosvoista maillaan, Cadwallon tappoi hänet, mutta taustalla saattoi oikeasti olla myrkky. Lughud loukkasi Urrea, hänen veljensä antoi lahjan hyvityksenä. Cadwallon hakkasi Lughudin. Herttua Ulfius painosti Elunediä naimisiin silchesteriläisen kanssa, Eluned sai kieltäydyttyä ja kertoi asiasta Robertille, joka palkitsi yhdellä lisäläänityksellä, jonka Eluned käytti Tarmagiliin ritarointiin. Eluned aloitti romanssin Cadwallonin kaksosen Accowalen kanssa ja antoi tehtäväksi tappaa rosvot alueelta.

image.jpg

Pelikerta 4

Urre kuoli talvella. Hänet haudattiin pyhän munkin rakenteilla olevan kappelin alle. Eluned oli pahoillaan. Eluned sai hautajaisissa kuulla langoltaan että hänen siskoaan Rendala on Lady Joannan vankina syytettynä nekromantiasta. Cadwallon voitti Sir Gibnon Joannan pojan ja Rendala vapautui. Eluned vaati korvauksia ja sai Joannasta vihollisen. Cadwallon kertoi että rauniokappelissa kummittelee. Eluned oli Sir Drystanin äidin yllätyshäissä ja sai kosinnan Sir Lughudilta. Eluned piti tätä aika halpamaisena, epäilyttävä ja liian nopeana temppuna. Gwyneth levitti Elunedin käskystä huhua että Bedwyr on oikeasti Robertin pojanpoika. Ajatuksena parantaa pojan asemaa. Accowale antoi lahjan ja kertoi että rosvojen takana on Ketturitari. Eluned käski Accowalen selvittää kuka se on. Madela kertoi että ketturitarit ovat olleet Vortigernille uskollisia ritaribandiitteja. Eluned kuuli että Jeanne on kihlattu ja kertoi Cadwallonille. Sitten hän vei Cadwallonin viestin ja lahjan (vielä maksamatta) huoneisiinsa linnoittautuneelle Jeannelle ja sai Jeannen resistancen nollaan. Eluned käski Jeannea ja Cadwallonia laittamaan pullan uuniin. Eluned koitti päihittää kihlauksen levittämällä Gwynethin kautta huhun että Jeanne ja Cadwallon ovat kuksineet, mutta tämä epäonnistui. Robert on niin silmittömästi rakastunut Anneen että Eluned epäilee Annen hakeneen Elunedin mailta rakkausjuomaa. Lieneekö sama liementekijä tehnyt myrkyn joka tappoi Cynwigin?

Eluned tahtoo ehdottomasti käräyttää tämän lutkan rakkausjuomasta ja lutkailusta ja tehdä Bedwyristä Robertin perijän. Eluned oli koko linnan vetävin nainen päihittäen niin Cynwigin siskon, Orlandan kuin Annen ja on tuloksena Salisburyn halutuin sinkkunainen. Vierailulla ollut prinssi Madoc vaikuttui myös ja kutsui Elunedin hoviin kylään, minne tämä ehdottomasti meneekin. Cadwallon oli urhea taistelussa ja Jeannen kihlattu kuoli, joten Cadwallon varmaan menee hänen kanssan naimisiin. Eluned on ajatellut järjestää pienet rahvaanturnajaiset köyhille ritareille, jossa palkintona on Cadwallonin jäljiltä aukeava ritaripesti. Eluned myös epäilee Dorwigia Cynwigin myrkytyksestä ja miettii että jos todisteita löytyy, Cadwallon voisi hakata hänet kaksintaistelussa.

image.jpeg

Pelikerta 5

Eluned löysi noidan jolta Annen ja Drystanin äidin lemmenjuomat oli ostettu ja vei Drystanille sen maajussin joka oli ollut Dorwigin kätyri asiassa. Eluned meni sen jälkeen jaarlin luo Cadwallonin häihin. Hän tapasi siellä siskonsa Inredin ja pyysi tämän lastensa kotiopettajaksi. Hän sai myös Accowalelta kaulakorun ja laittoi tämän selvittämään Cynwigin myrkytystä ja Drystanin äiti lumousta. Elunediä lähestyi kaksi kosijaa, joista Sir Arstanin kanssa laitettiin vähän verkkkoja vesille. Sir Lughud tuohtui tästä ja tuli häissä väittäämään että Eluned on hänen kanssaan kihloissa. Eluned suuttui ja kertoi suoran mielipiteensä Lughudista, joka tulistui niin Elunedille kuin veljilleen ja tönäisi Elunedin lattialle. Inred hoivasi siskoaan samalla kun Sir Branden haastoi Lughudin vieraanvaraisuuden rikkomisesta. Sir Branden voitti. Eluned levitti huhuja Dorwigin suvun muistakin tekosista.Häät olivat muuten menestys ja Cadwallon ja Eluned lupasivat jatkaa ystävyyttään. Cadwallon myös maksoi Dinaelin Ranskaan, minkä Eluned hyväksyi mielellään, kun tätä ei tarvitse elättää vuoteen. Eluned ryhtyi suunnittelemaan pikkuturnajaisia mailleen saadakseen Cadwallonille korvaajan. Lisäksi odottaa reissu Madocin hoviin. Inredin näkemän näyn perusteella mentiin metsään, kohdattiin Sir Darias ja Rendala, joka oli tämän palkannut. Eluned ja muut olivat vihaisia ja järkyttyneitä, mutteivät voineet ryhtyä mihinkään. Metsästä löytyi Gorboducin linna, raunio, jota oltiin rakentamassa isoksi linnaksi suurella miesjoukolla. Eluned ja muut perääntyivät ja menivät kertomaan jaarlille että joku luvatta linnoittaa maita hänen metsässään.

image.jpeg

Pelikerta 6

Eluned emännöi turnajaisia ja valitse voittaneen Sir Adrielin ritarikseen. Accowale toi Elunedille silkkivyön, mutta aiheutti pettymyksen kun ei ollut löytänyt Cynwig-asiassa epäilyttävää. Kesällä Eluned ja muut menivät jaarlin linnaan. Dinael antoi lahjaksi Ranskasta tuodun hajuveden ja tahtoi epätahdikkaasti esitellä rakkaustaitoja. Lady Anne syytti Elunediä haureudesta ja rakkausjuomajuorun levittämisestä. Eluned sanoi ettei se ole juoru kun se on totta, mutta alkoi itkemään kun Anne huusi naama punaisena.

Tämän jälkeen Eluned et al menivät Lontoon hoviin. Madoc valitettavasti tarjosi Elunedille vain vaarallista tehtävää väkivaltaisen legioonakuninkaan luo, mutta vaikka pelaajaa tarjous tietenkin houkutteli Eluned oli liian tolkku sen ottaakseen eikä myöskään laittanut Madocia, vaikka mahdollisuus oli. Sen sijaan Eluned löysi Indegin avulla hovin kappelista ikälopun paronin, jonka kanssa murehtia leskeyden haasteita. Yllättäen he päätyivät kihloihin. Elunedistä olisi mukava joskus tavata joku sieluntoveri, mutta nykytilanteessa parasta minkä nainen voi tehdä on naida miehen, joka on mahdollisimman rikas ja josta on hyvin vähän vaivaa. Ja onhan vanhasta miehestä huolehtiminen jo tuttua. Kaikki käy, kunhan tyttäristä tulee vähintään herttuattaria.

Kotiin päästyä odotti hirveä yllätys: ketturitari ja miehensä olivat hyökänneet Elunedin kotiin ja tappaneet urhoollisesti taistelleen Tarmagillin. Eluned yritti elvyttää tämän taikajuomalla, muttei onnistunut. Cadwallon, Accowale ja Morial ja muut ritarit päihittivät ketturitarin ja Eluned palkitsi heidät. Morialista tuli Elunedin ritari Tarmagillin tilalle. Ketturitarilta löytyi Lady Annen toimeksiantolappu. Nyt Elunedin asialistalla ensimmäisenä on mennä naimisiin ja sen jälkeen MURSKATA tuo emakko, joka miltei murhasi Elunedin lapset. Lapsista puheenollen, Laudine on 11 , joten kunhan hän vielä täyttää vuoden niin tuore paronitar ryhtyy etsimään hänelle sopivaa miestä. Mieluiten ehkä sellaisen, josta saa varallisuutta ja pääsee pian leskeksi tai joka ei häiritse vaimonsa vapautta.

Annen päänmenoksi on kehitelty useampia ideoita 1. Kerää todisteet, mene kuninkaan eteen. Erittäin riskialtis. 2. Cadwallon vie lukutaidottomana todisteet Robertille, joka suuttuu vaimolleen ellei ole liian rakkausliemissä. 3. Annelle tehdään ansa, jossa matkitaan ketturitarin käsialaa aiempien viestien avulla ja väitetään, että ketturitari on jälleen paennut, mutta vaatii lisärahaa, koska miehiä kuoli niin paljon. Jollei rahaa tipu, hän aikoo kertoa Elunedille. Ketturitari kertoo odottavansa Annea henk. koht. paikassa x ja sanoo että vakoojiensa avulla kyllä tietää, jos tämä ei ole yksin. Sen jälkeen pläni on vielä auki. Annen voisi tappaa ja upottaa suonsilmään, mutta ritarit tuskin suostuvat. Vaihtoehtoisesti Annen voisi vangita silmät sidottuna kellariin kunnes rakkausjuoman vaikutus lakkaa ja sitten viedä toimeksiantokirjeen Robertille ja tämän jälkeen taktisesti vapauttaa Annen ihmistenilmoille. Tietenkin niin että suoria todisteita kidnappaajista ei ole. Lisämausteeksi voi pakottaa Annen kirjoittamaan rakkauskirjeen Sir Dariakselle, jossa paljastuu että kaikki Catherinen kuolemasta asti on ollut vaan suunnitelmaa saada Annen ja Dariaksen lapsi jaarliksi, mutta Anne on nyt mennyt Gorboducin linnaan odottamaan että Darias saa hankiuduttua Rendalasta eroon.

Toinen vaihtoehto on vaatia Annea tuomaan kuriirilla 10 libraa johonkin paikkaan tiettyyn aikaan ja ottaa kuriiri kiinni, koska Anne ei varmasti antaisi esim. maajussille niin isoa summaa. Sitten kirje ja kuriiri ja mahdollinen uusi kirje vietäisiin todisteina jaarlille tai kuninkaalle.

image.jpg

7. Pelikerta.

Eluned oli tutkimassa intohimoisesti tilansa tilikirjoja odottaen vieraiden saapumista. Laudine ja muut olivat Indegin opissa ja Laudine oli osoittautunut erinomaiseksi oppilaaksi. Vieraat tulivat ja juhlat alkoivat. Cadwallonin lisäksi paikalle saapui Branden, jolla mukanaan pakananainen, jolle Eluned lainasi asialliset vaatteet. Naisen tatuoinneista tuli mieleen Accowale, joka oli aiemmin kertonut menevänsä naimisiin ja saanut siihen Elunedin suostumuksen. Branden toi terveiset Annelta ja kysyi tilalle hyökkäyksestä. Eluned suuttui suunnattomasti ja näytti kirjeen, jossa Anne määräsi iskun.

Tällä välin Landol saapui paikalle ja toi perheensä lahjana arvokkaan hänen itse valitseman ratsuhevosen. Landol vaikutti olevan aidosti pahoillaan, mutta Elunedillä heräsi epäilys josko isku olisikin Dorwigin käsialaa. Hän aikookin heti ehtiessään verrata ’ Lughudin’ kosinnan käsialaa ja kirjeen käsialaa. Lisäksi Madelalta voisi pyytää tietoa Annen kirjoitustaidosta ja käsialasta.

Eluned kuuli että etelän metsästä jaetaan tiluksia niille jotka ne saavat vallattua ja lähti sinne Indegin, Cadwallonin, Brandenin, Gabrielin, Gideonin, Adrielin ja Magloasin kanssa. Yksi syy lähteä oli myös Jeannen suvun kirouksen purku. Accowale ja Cadwallon lähtivät omalle seikkailulle aluksi, minkä aikana muu seurue laittoi pari kummitustaistelijaa haudan lepoon. Haudan perältä paljastui portaali taikamaailmaan ja Gabriel eksyi sinne. Gideon, joka oli jo aiemmin saanut Elunediltä korvapuustin, kieltäytyi auttamasta veljeään, mutta kaikki muut lähtivät taikamaahan. Siellä harhailtiin tovi, kunnes kaikki heräsivät haudan ulkopuolelta. Cadwallon tuli paikalle ja Gideon ei halunnut mennä auttamaan kirouksen purkamisessa. Eluned vähän avautui Gideonin raukkamaisuudesta ja sai litsarin tältä. Muu seurue veti miekat esiin ja Gideon pakotettiin poistumaan.

Seurue löysi luolan jossa noita asui ja päihitti noidan toistaiseksi. Sen jälkeen mentiin kylään, jota Gorboducin joukot olivat piinanneet. Accowale ja kolme pakanasoturia tuli sinne avuksi ja yhdessä päihitimme Gorboducin 10 miestä, vaikka Cadwallon loukkaantuikin pahasti. Vihollisten johtaja ei selvästi ollut ihminen. Saanut kaksi tilusta päätettiin antaa eniten tarvitseville eli Gabrielille ja Brandenille. Accowale ja Eluned suutelivat kylässä julkisesti. Jälkikäteen Indeg kertoi tulleensa Gabrielille raskaaksi taikamaassa ja Eluned lupasi auttaa siskoaan kaikin keinoin. Hän ainakin pyrkii hankkiutumaan jo ennen häitä raskaaksi sulholleen, jotta voi sitten synnyttää ‘kaksoset’.

Nyt odottaa häät ja reissu sortuvalle tornille Madelan kanssa.

Eli metana Dorwig kiinni juonestaan, apua voisi pyytää myös Annelta, jos tämän syyllisyys hälvenee, sillä Anne tuskin arvostaa omansa nimensä väärinkäyttöä. Mieleen tuli myös että jos tornilla kohtaa Centuriokuninkaan niin ehkä Madocin tehtävän voi koittaa toteuttaa vielä?

image.jpeg

8. Pelikerta

Dinael oli jäänyt kiinni samassa sängyssä toisen miehen kanssa nukkumisesta. Eluned oli loukkaantunut ja käski häntä todistamaan miehuutensa. Dinael lähti lätkimään. Pian Elunedin tilalle tuli ranskalainen ritari, jonka siskon kunniaa Dinael oli loukannut, ritari ihastui Elunediin ja antoi arvokkaan lahjan. Hän oli lähdössä pohjoiseen tappamaan wyrmiä, mutta Eluned ohjasti hänet mielummin lausumaan runon hovissa.

Eluned ja muut lähtivät tämän häihin. Häät sujuivat hyvin, mutta paroni Galehaut yritti laittaa vanhimman poikansa hallitsemaan Elunedin maita. Eluned kuitenkin torppasi tämän ja tilalle tuli Sir Thomas, nuorempi poika, joka jättänee hallinnan Elunedille. Elunedin ja Galehautin hääyö sujui hyvin, mutta myöhemmin oli varsin mukava kohdatessa suudella Accowalea. Hovissa Eluned kysyi Madocilta tarvitseeko tämä yhä Centuriokuninkaan allekirjoituksen, Madoc sanoi kyllä ja lupasi vastalahjaksi etelän metsän läänityksenä.

Eluned ja muut lähtivät pohjoiseen. Koska Centuriokuningas ei ollut kotona, he lähtivät sortuvalle tornille. Matkalla piestiin komeasti yksi saksirosvojoukko. Itse tornilla Eluned löysi luostarin jäänteet. Cadwallon löysi halkeaman josta mennä sisään luolastoon luostarin alla. Sieltä löytyi itsensä Pelagiuksen hauta, joka tosin oli häpäisty. Pian joukkion kimppuun kävi eläviä kuolleita, jotka olivat pelagiolaisia munkkeja, jotka joku, todennäköisesti seudulla nähty Rendala, oli nostattanut. Muiden hakatessa kalmoja Eluned ja Madela rukoilivat kiivaasti Herralta apua, jotta hauta pyhittyisi uudelleen. Herran armo lankesi hautaan, josta tuli jälleen pyhä ja kalmotkin saatiin hakattua.

Luolasta löytyi kirjasto, josta löytyi Pelagiuksen tekstejä sekä elämänkerta, joka todisti tämän voittaneen Augustinuksen. Löytyi myös kirjastonhoitajan päiväkirja, josta kävi ilmi kuinka rikki tämä oli paavin asettamasta kirkonkirouksesta. Eluned aikookin nyt kirjoittaa kaksi teosta eri salanimillä: Pelagiuksen oppi ja teot sekä Oppaan hovirakkauteen. Ennen haudasta lähtöä, munkit haudattiin kristillisesti. Haudasta poistuessa Eluned näki oudon seinäkaiverruksen, josta kävi ilmi, että pelagiolaiset ovat ehkä tehneet pakanoiden kanssa yhteistyötä. Hän ei vielä tiedä mitä asiasta ajattelee, mutta viimeistään kirjaa kirjoittaessa asia varmaan selkenee.

Tämän jälkeen Eluned meni Centuriokuninkaan hoviin ja sai tämän allekirjoituksen, muttei uhraamatta siveyttään. Madoc, joka oli palannut voittoisasti Ranskasta, oli tyytyväinen ja metsä on nyt Elunedin, joka lupasi muuttaa Brandenin tilukset sieltä perinnöllisiksi ja antaa vielä yhdet lisää, jos tämä auttaa Gorboducin kanssa. Myös Cadwallon saanee yhdet lisätilukset. Talvella Indeg synnytti hänen ja Gabrielin suhteesta syntyneen tyttären ja Eluned synnytti hieman myöhemmin pojan, ilmeisesti Centuriokuninkaalle. Tytön äidin henkilöllisyys pidettiin visusti salassa ja lapsista tuli Elunedin ja Galehautin kaksoset. Myöhemmin heidät ristittiin niin että pojasta tuli Cadfael ja tytöstä Ceridwen. Vuosi oli tiluksilla hyvä.

Eli ensi pelikerralla Eluned, joka sai Madelalta kuulla ettei Anne osaa kirjoittaa tai lukea, aikoo setviä asiaa lisää. Hän aikoo etsiä Annea huoraksi syyttäneen ritarin ja kysyä onko Dorwig palkannut tämän. Lisäksi hän aikoo verrata “Lughudin” kosintaa ja Annen kirjettä. Jos käy ilmi että Dorwig on lavastanut Annen, hän aikoo yrittää tehdä rauhan ja liittoutua Annen kanssa Dorwigia vastaan. Eluned aikoo saada myös miehensä tuen ja viedä asian sitten yksityisesti Robertille. Tämän jälkeen pitäisi etelän metsä putsata. Eluned tarjonnee sieltä tiluksia Accowalelle, jos tämä kerää hyvän, ison porukan metsäritareita Elunedin ja tämän kavereiden tueksi. Ajatus olisi ehkä käyttää jo hakatun porukan demonimaskeja harhautukseen. Lisäksi varmasti käydään hakemassa kaivojen pyhimyksen Helenan siunaus, koska tämän pitäisi auttaa Gorboducia vastaan.

image.jpeg

Pelikerta 9

Aamupalalla Laudine julisti rupeavansa nunnaksi ja sai Elunediltä piiskaa pyllylle. Thomas kertoi Elunedille että Dorwig on kutsunut heidät käymään ja Eluned paljasti Thomasille koko Dorwig-kuvion ja sen että oli saanut selville että “Annen” viesti oli Dorwigin käsialalla väärällä kädellä kirjoitettua. Thomas oli otettu että Eluned kirjoittaa kolmea kirjaa: yhtä Pelagiuksesta, toista hovirakkaudesta ja kolmatta Celestinuksesta. Myöhemmin Cadwallon ja Accowale tulivat Elunedille kylään.

Cadwallon avautui Jeannen keskenmenosta ja Eluned lohdutti. Paikalle saapui ritari, joka pyysi vieraanvaraisuutta. Kyseessä oli petturin maineessa oleva Sir Ergil, joka haki paikkaa talon ritarina. Eluned antoi Ergilin näyttää taitonsa Cadwallonia vastaan ja Ergil voitti. Eluned palkkasi hänet vuodeksi ritariksi. Illalla Laudine jäi kiinni Cernin suutelemisesta ja sai Elunedilta pitkin korvia ja nuhdesaarnan huoruudesta.

Yöllä Accowale antoi Elunedille lahjan ja Eluned pyysi Accowalelta apua Gorboducin kanssa.Accowale suostui ja Eluned ja hän viettivät yön yhdessä ensi kertaa. Sitten Cadwallon ja Eluned lähtivät Sarumiin. Accowale lähti kotiin ja antoi linnun jonka vapauttamalla Accowale saapuu apuun.

Sarumissa Eluned otti Madelan apuun ja he yhdessä menivät juttelemaan huonovointiselle raskaanaolevalle Annelle. Eluned pyysi anteeksi epäilyitään ja kertoi Dorwig-asian todisteineen. Anne pyörtyi, mutta Eluned sai hänet ja vauvan pelastettua sekä selville että Anne oli myrkytetty. He sopivat riitansa ja kertoivat Robertille, joka sanoi että vuosi kerätään massaa Dorwigia vastaan.

Sitten Madoc saapui linnaan. Hän halusi myöhemmin tavata Elunedin ollessaan kylvyssä. Hän antoi tehtäväksi saada kauttakulkulupa joukoilleen Somersetin suon matriarkaalisilta pakanoilta. Palkaksi Laudine saa myötäjäiset ja bannered ritarin. Eluned suostui ja päätyi myös jakamaan vuoteen Madocin kanssa. Eluned, Cadwallon, Accowale ja Ergil lähtivät suolle. Cadwallon ohjasi heidät pätevästi pakanoiden luo. Pakanakuningattaren kanssa sovittiin ja sopimuksen kunniaksi Elunedin piti antaa esitaistelijansa Cadwallonin maata kuningattaren kanssa. Eluned kuitenkin sai puhuttua Accowalen tilalle ja Accowale joutui makaamaan ruman naisen kanssa. Eluned sai viettää yön hyvännäköisen heimokuninkaan kanssa.

Lisäksi Cadwallon ja Ergil lävivät tekemässä uroteon, jolla saatiin myös tiedustelijoita. Eluned antoi Accowalelle korvaukseksi hyvää seksiä ja Cadwallon ja Ergil saivat libran molemmat. Tiedustelun tuloksena sotaretki sujui hyvin ja Laudine saa miehen. Talvella Eluned jatkoi kirjojen kirjoitusta ja laittoi Celestinuksen kappeliin 25 libraa, mikä toi jo sinne pyhiinvaeltajia. Talvella valitettavasti myös Rendala synnytti taas lapsen Dariakselle.

Nyt pitäisi saada Gorboduc metsästä hiiteen, Dorwig murskattua, kirjat kirjoitettua, Laudinen häät järkättyä ja vähitellen myös Guineverelle sulho.

image.jpeg

10. Pelikerta

Urren ja Celestinan ristiäisiä vietettiin pelagiolaisena pääsiäisenä Elunedin kappelissa. Myös Dorwig tuli paikalle ja koitti hieroa rauhaa, mutta hänen ja Elunedin keskustelu keskeytyi kun kappeliin tuli teini-ikäinen munkki pyhimysaura päänsä ympärillä ja varoitti kaikkia että vain usko voi heidät synneiltään pelastaa. Poika tämän jälkeen pyörtyi ja Eluned vei hänet talon parhaaseen huoneeseen toipumaan.

Tämän jälkeen alkoi ristiäisten juhlaosuus, jossa vaihdettiin kuulumisia. Puhuttiin myös siitä että Eluned voisi kirjoittaa Cadwallonista kirjan, mutta tämä ei nöyränä halunnut. Nyt kirjasta tulee yleinen ritariopas, jossa sattumalta esimerkeistä kolme neljäsosaa on Cadwallonista. Kirja nousi esille sillä Cadwallonia ihailevia ritareita kuten Trask on alkanut virrata muiden pyhiinvaeltajien lisäksi kappeliin.

Kului jokin aika ristiäisten jälkeen ja Brandenilta tuli avunpyyntö. Gorboduc oli hyökännyt metsätiluksille. Taistelu syttyi ja Eluned osallistui rukoilemalla kaivon luona Pyhää Helenaa avuksi. Hetken epäuskon jälkeen Eluned tunsi kuin olevansa itse Helena ja päihitti Gorboducin noitavoimat. Tämä auttoi muita tuhoamaan Gorboducin joukkoineen.

Taistelun jälkeen Eluned paransi haavoittuneita Helenan voimalla. Adriel kosi Alwenia. Myöhemmin Eluned käytti 5 libraa ja palkkasi työmiehiä ja arkkitehdin kunnostamaan linnanrauniot metsästä.

Tuli aika miesten lähteä sotaan sakseja vastaan. Kotiin jäi vain haavoittunut Ergil. Eräänä yönä tuli Dorwigilla nykyään työskentelevältä Dinaelilta sana, että Eluned ja lasten paettava. He ja Ergil pakenivat metsään vainukoirien jahtaamina. Dorwig ja kymmenen kurkunleikkaajaa sai heidät sieltä kiinni eikä Eluned voinut tehdä muuta kuin rukoilla.

Juuri kun tilanne näytti epätoivoiselta ja Dorwig oli paljastanut myös Robertin ja Annen olevan murhalistalla, herra lähetti yllättävän auttajan. Darias saapui paikalle ja teurasti Dorwigin miehet. Dorwig oli pääsemässä pakoon, mutta Eluned kiihkoissaan pyysi Dariasta tappamaan Dorwigin ja lupasi antaa mitä tämä ikinä pyytää. Kun Dorwig oli kuollut, astui esiin Rendala, joka kertoi että tämä oli vastapalvelus siitä kun Eluned pelasti hänet eikä antanut Elunedin halata.

Onneksi myös Annen ja Robertin murhayritykset epäonnistuivat. Sittemmin arkkitehti kertoi että rauniot ovat erinomaista roomalaista tekoa. Eluned luki yhdessä kivipaadessa olleen tekstin “Camelot” ja päätteli että se on paikan nimi. Myös metsästä tuli Camelotin metsä. Eluned myös kihlasi 12 vuotta täyttäneen Guineveren Brandenille ja teki tämän gifteistä granteja.

Pian vietetäänkin häitä ja lisäksi keskitytään metsän ja Camelotin paranteluun ja uudisasukkaiden hankintaan. Aviomieheltä voisi pyytää siihen rahaa ihan puhtaana investointina. Lisäksi pitää kirjoittaa loppuun 4 kirjaa: Pyhän Celestinuksen elämä ja teot, Summa Theologica Pelagiensis, Todellinen Ritari ja The Way of a Knight with a Lady

image.jpeg

Pelikerta 11

Dinael oli ristiinnaulittu Dorwigin tilalle ja Eluned hoisi hänelle erinomaisen hautapaikan kappelin luota ja lupasi otta hänen aseenkantajansa töihin. Eluned näki painajaisen ja herättyään meni tunnustamaan syntinsä papille. Hän päätti pyrkiä olemaan hyveellisempi. Sir Thomasin vaimo ja lapset tulivat kylään ja kävi ilmi että vaimo on hankala luonteeltaan ja lisäksi raskaana kantaen äpärää. Elunedin mielestä tämä oli törkeää, sillä kunnollinen nainen ei nolaa miestään tuomalla omat harharetkensä julki. Accowale tuli kylään ja pyysi mukaansa Toukovalkeille. Eluned suostui, mutta ei halunnut maata Accowalen kanssa, koska yrittää välttää syntiä. Toukovalkeilla Eluned vakuutti papin siitä että Adriel ja Alwen kannattaa vihkiä siellä ennen juhlien alkua ja pari sai toisensa. Cadwallon ja Eluned menivät puhumaan pakanauskon ja kristinuskon yhtymäkohdista Ninwen kanssa ja siinä Eluned sai tietää että Accowalella on vain muutama vuosi jäljellä. Eluned itki ja oli pahoillaan eikä hyväksy Accowalen valintaa vaan aikoo estää tämän kuoleman.

Kotiin päästyään Eluned keskusteli Thomasin kanssa tämän vaimosta ja Thomas kertoi että ei pidä Lontoon hovista. Thomas kertoi että hänen isältään voisi saada lainaa Camelotin rakentamiseen. Hän oli sitä mieltä että Utherista tulisi hyvä suurkuningas. Eluned paljasti saavansa tehtäviä Madocilta ja pian käsky kävikin tulla Sarumiin. Madoc antoi tehtäväksi estää Jagentin jaarlin pääsy ajoissa kuninkaanvaaliin ja lupasi tästä 100 libraa. Eluned ryhtyi Alwenin kanssa yhteistyöhön ja ensimmäinen ajatus oli katkaista tie Alwenin tilusten kohdalta ja johdattaa miehet metsään moneksi päiväksi rämpimään. Jaarlin ritari ei uskonut tätä vaan alkoi kovistella naisia. Lopulta valeasuinen Eluned selitti että he eivät vain halunneet joutua antamaan vieraanvaraisuutta. Itse jaarli kuitenkin tykästyi Elunediin ja “hänen siskoonsa”, jolloin tuloksena oli se että jaarli tuli kylään pariksi päiväksi ja Alwenin talossa vietettiin orgioita niin kauan kunnes jaarli myöhästyi äänestyksestä. Utherista tuli suurkuningas ja Eluned sai 100 libraa, joista hän antoi 30 libraa Alwenille niin että tämä sai metsästä uudet tilukset. Kaikki näytti hyvältä, Guinevere oli naitettu Brandenille ja tyttö tuli raskaaksi. Synnytys ei kuitenkaan mennyt oikein: tyttövauva kuoli ja Guinevere on pahassa lapsivuodekuumeessa ja hänen henkensä on uhattuna. Elunedin pitääkin nyt tehdä kaikkensa että tytär pelastuu ja kaikkensa hän on valmis myös tekemään.

Eli ensi pelissä Eluned haluaa pelastaa tyttönsä ja joutunee hoitamaan velkansa Dariakselle. Jos aikaa vielä jää, hän kirjoittaa kirjojaan.

image.jpeg

Lady Elunedin tarina

Ruusu ja Miekka 1: Uther Pendragonin Aika saarikoskihanne