Kampanjahistoria

486:

Uther on sotimassa armeijoineen Ranskassa. Jaarli Robertin vaimo murhataan. Syylliseksi epäillään sir Dariasta.

Lady Eluned: Neuvotteli Sarumissa Lady Madela korpintukan kanssa ja kuuli läheisellä suolla sijaitsevasta erakkotornista. Johti retkikuntaa tarkoituksenaan noutaa tornista löytyvä latinankielinen uskonnollinen kirjoitus. Suon aaveet olivat kuitenkin liian voimakkaita. Makasi Sir Yolandiksen kanssa ja synnytti pojan.

Sir Cadwallon Lyödään ritariksi. Hän aloittaa romanssin Lady Jeannen kanssa. Osallistuu läheistä aaveiden vaivaamaa suota tutkimaan lähteneeseen epäonnistuneeseen retkikuntaa.

Sir Drystan: Lyötiin ritariksi ja kohtasi epäonnen vuoden. Totesi syyllisen tähän olevan noitavoimia omaavan Sir Dariaksen. Vaimo synnyttää pojan.

Sir Branden: Lyötiin myös ritariksi. Kohtasi niin ikään epäonnien vuoden ja totesi syyllisen olevan noitavoimia selvästi omaavan Sir Dariaksen.

Sir Gibno: Lyötiin ritariksi. Esiintyi Jaarli Robertin hovissa vaihtelevalla menestyksellä.

487:

Uther palaa armeijoineen Ranskasta ja julistaa ensi vuonna järjestettävät, Britattnian ensimmäiset turnajaiset, kihlautumisensa kunniaksi. Vuoden lopussa kuultiin, että myös Jaarli Robert on kihlannu Lady Annen (yhden hovinsa perijättäristä).

Lady Eluned: Johti uuden retkikunnan aaveiden suolle ja löysi siellä sijaitsevasta erakkotornista muumioituneen munkin ja essee kokoelman, jossa kerrottiin varsinaisesta tekstistä. Se sijaitsisi kuulemma roomalaisraunioissa lähellä Vortigernin sortuvaa tornia. Uhmasi retkikuntansa kanssa myös eteläisen metsän vaaroja, kohdaten aavekoiria ja pakanahaamuja.

Sir Cadwallon: Toimi Lady Elunedin esitaistelijana ja jatkoi romanssiaan Lady Jeannen kanssa.

Sir Drystan: Uhmasi yksin eteläisen metsän vaaroja ja löysi pakanallisen erakkonaisen, joka kertoi synkkiä ennustuksia. Kohtasi myös rosvoja jotka kantoivat outoja tunnuksia, käärme tornin ympärille kietoutuneina.

Sir Branden: Aloitti romanssin Lade Anne of Longotcottin kanssa. Sai jouluna kuulla, että jaarli on kihlannut Annen.

Sir Gibno: Toimi rajavartio tehtävissä, osoittaen merkittävää tyyneyttä, armollisuutta ja oikeudenmukaisuutta maaorjia kohtaan.

488:

Uther järjesti suuret kolmipäiväiset turnajaiset, joiden kunniavieraina olivat hänen kihlattunsa Lady Bea ja tämän veli Cambriassa valtakuntaansa hallitseva hyvä kuningas Pellinore.

Lady Eluned: Edusti turnajaisissa miestään niittäen mainetta hovin tapaamisissa. Paroni Maelwynnin mielenkiinnon vangitseminen epäonnistui, mutta puhdisti sukunsa maineen jota Sir Cynwig oli syytöksillään yrittänyt liata. Aloitti romanssin Sir Accowalen kanssa.

Sir Cadwallon: Toimi Sir Urren esitaistelijana ja voitti Lady Jeannen värejä kantaessaan kolme kaksintaistelua. Viimeisen päivän joukkotaistelussa kamppaili henkilökohtaisesti tiukan tasapelin Kuningas Pellinoren kanssa, vaikka Pellinoren puoli voittikin taistelun.

Sir Drystan: Johti sir Graidin ja sir Accowalen hyökkäykseen ihmisiä syövää kolmisilmäistä jättiläistä vastaan ja surmasi tämän. Osallistui myöhemin maitaan kiusaavan rosvojoukon hävittämiseen, mutta salli sir Accowalon surmata näiden johtajan.

Sir Graid: Osallistui sekä kolmisilmäisen jättiläisen surmaamiseen, että rosvojoukon hävittämiseen.

489

Lady Bea menehtyi synnytykseen, yhdessä lapsen kanssa. Lordi Uther Pendragon kokosi armeijansa taisteluun Sussexistä rannikkoa marssineita sakseja vastaan Mearcred Creekissä. Verinen kamppailu päättyi tasapeliin. Samaan aikaan uusi saksipäälikkö (Aethelswith) rantautui itäiseen Caercolumiin ja liitti joukkonsa siellä jo riehuviin pahamaineisen saksikuningas Hengestin joukkoihin. Caercolumin herttua Lucius kokosi armeijansa ja marssi heitä vastaan, mutta kärsi tappion Colchesterin lähellä.

Lady Eluned: Puhdisti nekromantiasta syytetyn sisarensa lady Rendalan maineen surtuaan ensin asianmukaisesti aviopuolisonsa sir Urren kuolemaa. Sen jälkeen hän suorastan murskasi tiensä Sarum seurapiirien kermaan ja sai kutsun tulla vierailemaan sir Utherin hoviin itseltään sir Madocilta, Utherin aviottomalta pojalta.

Osallistui Sir Cadwallonin ja Lady jeannen häihin, missä joutui Sir Lughudin aiheettoman hyökkäyksen kohteeksi. Johti retkikuntaa eteläiseen metsään, josta löytyi Sir Gorboducin nimellä kantavan ritarin pieni valtakunta. Palkkasotilaat ja ritarit ruoskivat orjia armotta ja pakottivat nämä rakenttamaan uusia linnoituslaitteita outojen vanhojen raunioiden päälle.

Sisar Indeg: Auttoi ketturitarin metsästyksessä. Saapui lady Elunedin vieraaksi ja otti vastaan paikan tämän lasten kotiopettajattarena. Osallistui hovijuonitteluihin lady Elunedin tukena ja tämän järjestämään retkikuntaan ennustajattarena, joka löysi Sir Gorboducin päämajan loitsujensa avulla.

Sir Branden: Ajoi yhdessä Sir Accoawalen ja lady Indegin kanssa ketturitarin pakoon ketunkolona tunnetusta suojapaikastaan. Tuskaili Lady Annea kohtaan tuntemasa rakkauden kourissa. Voitti kaksintaistelussa sir Lughudin, joka oli törkeällä tavalla rikkonut vieraanvaraisuuden sääntöjä lyömällä naista Sir Cadwallonin juhlissa.

Sir Cadwallon: Toimi jälleen kerran lady Elunedin esitaistelijana lyöden tällä kertaa Sir Gibnon ja osallistui Meard Creekin taisteluun niittäen siinä mainetta erityisesti hurjalla syöksyllään saksien raivohullun soturin kimppuun. Pahat kielet juoruavat, että hänellä oli jotain tekemistä sir Gondriksen kuolemalla kanssa. Olihan sir Gondris kihlannut lady Jeannen, jonka kanssa samat mustamaalaajat supattavat sir Cadwallonin olevan suhteessa.

Loppuvuodesta Sir Cadwallon juhli häitään lady Jeannen kanssa. Kävi yhdessä lady Elunedin retkikunnan kanssa tutkimassa eteläistä metsää.

Sir Drystan: Saattoi äitinsä turvalliseen avioliiton satamaan nuoren sir Landolin kanssa ja osallistui Meard Creekin taisteluun, niittäen siellä niin ikään mainetta. Hän otti siellä osaston ritareita johtoonsa sir Graidin haavoituttua.

Sir Gabriel Osallistui pyhän graalin etsintää yhdessä veljiensä kanssa. Myöhemmin otti osaa lady Elunedin turnajaisiin, joissa menstyi sangen hyvin ja rakastui palavasti sisar Ingediin.

Sir Gibno Osallistui pyhän graalin etsintään yhdessä veljiensä kanssa ja kohtasi “niittyjen neidon”, joka haiskahti epäilyttävästi pakananoidalta. Onnistui pelastamaan itsensä ja veljensä pakanaritareiden hyökkäyseltä lukemalla neidolle intohimoisen rakkausrunona ja rakastui itse neitoon niin palavasti, että kieltäytyi seksistä vaimonsa kanssa koko vuoden ajan.

Sir Graid: Teki huhujen mukaan vaikutuksen Lady Madele korppitukkaan latinankielen taidollaan ja johti Meard Creekin taistelussa ritariosastoa, niittäen hänkin runsaasti mainetta ennen kuin sai saksien keihäistä niin pahan vamma, että menetti tajuntansa.

Sir Gwyn: Johti kolmen veljeksen graallinetsintäretkeä. Glastonburyssä tapahtunut vierailu jäi tuloksiltaan laihaksi, mutta ryhmä kohtasi Merlinin, joka tarvitsi apua. Surmasi Merliniä jahdanneen suohirmun kaksintaistelussa.

490

Uther kestitsi huhujen mukaan hovissaan roomalaisaatelista, jota kutsuttiin preetori Syagriukseksi. Prinnsi Madoc oli saanut kaikessa hiljaisuudessa rakennettua valmiiksi laivaston, jonka johti saksien hallitsemalle saarten länsirannikolle ja löi nämä lukuisissa meritaisteluissa hävittäen näiden laivat. Jaarli Robert julisti sodan sir Gorboducia vastaan ja ilmoitti, että jos ritari onnistuu valtaamaan tältä läänitykset näitä pidetään ritarille kuuluvana lahjana tämän kuolemaan saakka.

Lady Alwen: Osallistui Siir Gwynin ja sir Gibnon kanssa iirirosvoja vastaan suunnattuun sotaretkeen ja Somersetin seikkailuun. Ei rikkonut pakanoiden vieraanvaraisuutta tai tapoja vaan sen sijaan voitti shakkiturnauksen ja löysi syvällisiä uusia ihmissuhteista paikaillisista pakanaritareista.

Lady Eluned: Järjesti pienet turnajaiset valitakseen uuden ritarin tiluksilleen. Voittajaksi nousikin taidoillaan sir Adriel, jonka huhutaan olevan Salisburyn, jos ei koko Logresin kaunein mies. Sarumin hovissa vieraillessaan lady Eluned joutui ilmiriitaan lady Annen kanssa, joka huusi toivovansa että Lady Eluned palaisia äpäröineen helvetin tulessa. Lady Eluned vieraili myös Londiniumin hovissa ja onnistui siellä kiinnitämään vanhan Paroni Galehautin huomion ja pari kihlautuikin lähes välittömästi.

Kotiin palatessaan Lady Elunedia kuitenkin odotti kauhea yllätys. Ketturitarina tunnettu rosvopäällikkö oli johtanut ryövärinsä hyökkäykseen Lady Elundin kartanoa vastaan tarkoituksenaan ilmeisesti murhata tämän lapset. Ainoastaan sir Tarmagilin urheus ja uhrautuvaisuus oli pysäyttänyt hyökkääjät. Ikävä kyllä sir Tarmagil menehtyi haavoihinsa lady Elunedin käyttämästä parannusjuomasta huolimatta. Lady Eluned lähetti ritarinsa ketturitarin perään ja nämä surmasivat tämän omaan luolaansa. Ketturitarilta löytyi kirje, jonka oli kirjoittanut Lady Anne ja jossa käskettiin surmata Lady Elunedin lapset.

Sir Cadwallon: Niitti mainetta sekä sakseja vastaan suunnatulla sotaretkellä prinssi Madocin alaisuudessa, että surmatessaan ketturitarin lady Elunedin käskystä.

Sir Gibno: Osallistui sotaan Cornwallin iiri rosvoja vastaan ja tätä seuraavaan Somersetin seikkailuun. Säilytti kunniansa ja paheksui vastenmielisiä pakanatapoja.

Sir Gwyn: Johti Cornwallin iirirosvoja vastaan suunnattua sotaretkeä. Myöhemmin eksyi tovereineen Somersetin maagiseen kuningaskuntaan. Lankesi pakanakuninkaan vaimon houkutuksiin ja rikkoi lopulta kuninkaan vieraanvaraisuutta kaappaamalla mukaansa tämän vaimon ja kalleimman aarteen Ogmioksen kupin. Tätä seuranneessa myrksyisessä metsässä käydyssä kahakassa hänen veljensä sir Gherard menehtyi ja lopulta sir Gwyn löi pakankuninkaan maahan.

Seuranneessa myllerryksessä kuningaskuntaa suojannut pato murtui ja koko pakanakuningaskunta jäi tulvan alle. Sir Gwyn pakeni kunikaan vaimon ja tovereidensa kanssa vain huomatakseen kauniin lesken muutuneen inhottavaksi noita-akaksi, kun he ylittivät Somersetin maan rajan.

Sir Moriel: Oli yksi prinssi Madocin johtaman sotajoukon suurimmista sankareista ja löi kaksintaistelussa maahan saksipäällikön Mustajoen taistelussa. Osallistui myös ketturitarin metsästykseen ja löysi rakkautensa Londiniumin hovissa sijaitsevasta palvelustytöstä.

Sisar Indeg: Sai kultiltaan tiedon kohtaavansa “eriparia olevat silmät” ja käskyn estää näitä lisääntymästä. Kuvitteli eriparia olevien silmien tarkoittavan karsastuksesta kärsivää sir Gabrielia lady Elunedin turanjaisissa, mutta kiroukset ja myrkyt eivät vaikuttaneet nuoreen ritariin toimivan, joka itse asiassa rakastui sisareen palavasti. Tajusi myöheminnin Londiniumin hovissa erehtyneensä tavatessaan palvelustytön jolla oli eriväriset silmät ja kirosi tämän kauhealla näivettävällä sairaudella.

Kampanjahistoria

Ruusu ja Miekka 1: Uther Pendragonin Aika tuomas_kortelainen_9